Bereik meer klanten
                met betere teksten

Het belang van goede foto's

Door content van hoge kwaliteit te schrijven en te publiceren, trek je dus meer bezoekers naar je website. Maar content is meer dan alleen tekst. Ook beeldmateriaal wordt tot content gerekend. Foto’s bepalen mede de uitstraling van je website. “Een foto zegt meer dan duizend woorden”. Foto’s maken of kraken dus je website. Al is het design nog zo sterk en al zijn je teksten nog zo goed, door de juiste combinatie van tekst en beeld te creëren bereik je een optimaal effect. Dat is cruciaal om de bezoekers van je website te kunnen betrekken én ook voor een betere conversie.


Passen bij de tekst

Bij het creëren van de juiste sfeer is het belangrijk dat de kleuren op de foto passen bij het totaalplaatje van de webpagina. Daarnaast moet de foto van de juiste resolutie zijn en aansluiten bij het onderwerp in de tekst. Mooie foto’s op je website laten zien, is geen doel op zich, maar deze moeten je boodschap ondersteunen, anders leidt het alleen maar af. Het laatste wat je wil is je bezoeker een reden geven om af te haken. Je wil ‘m juist triggeren en de juiste foto’s die passen bij de inhoud, helpen daarbij. Ze zorgen ervoor dat de bezoeker van je website de tekst sneller begrijpt én ook onthoudt. En dát is wat je wil.

Eigen foto's

Als er foto’s gemaakt moeten worden, dan laat ik dit altijd doen door een professionele fotograaf. Eigen foto’s geven een persoonlijk tintje aan je website en content. Ze dragen bij aan de authenticiteit en geloofwaardigheid. Wil je bijvoorbeeld laten zien hoe je terrein eruit ziet, dan kunnen dronebeelden daar prima bij helpen. Ben je een bedrijf met veel persoonlijke contacten, dan is het plaatsen van foto’s van werknemers heel belangrijk. Dat zorgt namelijk voor herkenning en het laat zien wat voor soort bedrijf je bent. Dát willen je potentiële klanten graag weten voordat ze contact opnemen.Alles uit je foto's halen

Als mens kijk je naar een afbeelding en wordt je geraakt door de sfeer, zoekmachines doen daar echter niets mee. Die hebben namen en beschrijvingen nodig om te weten waar een plaatje over gaat. Door alle afbeeldingen op je website klein / snel te maken en een bijbehorende naam te geven, zal jouw site in Google nog beter scoren.