Bereik meer klanten
                met betere teksten

Waarom een blogpagina?

Weblogs, afgekort “blogs” genoemd, worden ook zakelijk steeds meer ingezet. Wat heeft jouw bedrijf aan een blogpagina?

Wat is een blogpagina?

Op een blogpagina staat een verzameling van “korte” artikelen. Zo'n korte tekst wordt een 'post' genoemd. Deze posts linken ieder door naar het complete artikel op een achterliggende pagina, waarbij alles draait om jouw mening en kennis. Een blog maakt je bedrijf toegankelijker en dus persoonlijker. Door informatie te verstrekken over ontwikkelingen en processen binnen je bedrijf /branche), laat je ook aan je klanten weten dat je op je vakgebied actief bent.

Zelf een blogpagina maken

Een blog is welbeschouwd niet veel meer dan overzichtspagina’s met titels en intro’s van artikelen in aflopende datumvolgorde. Als je website geen blogfunctie heeft en je wilt er eigenlijk ook geen geld aan uitgeven, kijk dan eens wat je kunt doen vanuit het normale paginabeheer van je website. Als jij Google een kwalitatieve goede stroom van jouw kennis en expertise voert, dan wordt je website daar op enig moment gewoon op gevonden.

Domein van je blog pagina

Een blog opzetten náást je website is niet verstandig. Je creëert dan namelijk een hoop content, maar buiten je eigen domein. Dan kan je linken wat je wilt, maar de waarde is toch minder.

Waarom een blogpagina?

Één van de belangrijkste redenen om een blog te beginnen, is dus dat een blog op je website ertoe kan bijdragen dat je website hoger scoort in de zoekmachines. Voor een hogere ranking in Google moet je regelmatig je basiskennis in een blog presenteren. Veel leken en nieuwelingen gaan namelijk via Google op zoek naar basisinfo om en rond de topics waar jij over blogt. Door jouw blog kom je dan vanzelf bovenin in de zoekresultaten van de zoekmachines.

Ieder zijn vak

Een blog bijhouden kost aan de andere kant best veel tijd en wanneer je het zelf doet, moet je daar moet dus rekening mee houden. Plan de tijd die je aan het schrijven kwijt bent in je werkzaamheden in. Wanneer je er zelf echter niet zo goed in bent of geen tijd voor hebt, besteed het schrijven voor de weblog dan uit aan bijvoorbeeld een freelance copywriter die er wel bedreven in is.